We have left the computer for what it is…

Computergebruik was ooit (en is misschien nog?) voor veel mensen een proces van vallen en opstaan. Dit gold zeker voor de begin jaren tachtig toen het thuisgebruik nog in de kinderschoenen stond en alleen de Commodore 64 en de Sinclair ZX Spectrum voor het grote publiek betaalbaar waren.

Dat ook de techneuten van de Technische Hogeschool Delft er nog niet bedreven in waren las ik in de nieuwsbrief AT News van het Centrum voor Aangepaste Technologie, een centrum dat de toepassing van aangepaste technologie in ontwikkelingslanden bevorderde.

In 1982 kreeg het blad een nieuwe redactie, die zichzelf aldus introduceerde:

‘There we are with the first issue of this year, 1982. It was delayed for some time because we are a fresh, a new editorial staff of enthousiast volunteers. Furthermore we used a computer to type our articles. This gave problems. Some great spaces between words for instance might hint at that.’ (AT News 3(1982), no. 1&2.)

De gevolgen zijn in het nummer duidelijk zichtbaar: uitgelijnde regels in een tekst verspreid over twee kolommen. Het volgende nummer pakte de redactie het daarom anders aan: ‘We have left the computer for what is is for the time being.’ (no. 3&4). De tekst van de artikelen was nu niet meer uitgelijnd. Volgens het eerste nummer van de volgende jaargang werd het blad voortaan getypt op de typekamer van Civil Engineering.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.