Vaarwel Jaap

Tijdens de Scharsterrijn Wandeltocht op 30 november 2013
Tijdens de Scharsterrijn Wandeltocht op 30 november 2013

Op dinsdagmorgen 7 januari werd ik opgeschrikt door het bericht dat Jaap Haalboom (55) was overleden. Jaap was weliswaar ziek – hij was op zaterdag 4 januari ook niet aanwezig tijdens de wandeltocht van WS78 in Utrecht – maar dat hij een dag later (zondag 5 januari) zou overlijden, had niemand verwacht. Ook zijn familie niet. Zij zullen een dierbare echtgenoot, (schoon)vader en opa moeten missen. Wij wandelaars zullen het moeten doen zonder een sympathieke wandelmaat, waarmee het goed praten was, vóór, tijdens en na een wandeltocht. Ook zullen wij voortaan zijn honderden foto’s moeten missen, die hij vaak al enkele uren na afloop van de tocht op internet publiceerde.

Jaap HaalboomZelf leerde ik Jaap kennen tijdens een Kennedymars in Haaksbergen, nu meer dan tien jaar geleden. Het was prettig om met hem een stuk op te lopen, want meestal had hij hetzelfde wandeltempo. Nadien kwam ik hem vaak tegen bij de wandeltochten van WS78. Vaak zag ik hem al in de trein, waar hij als treinforens een vast gebruiker van was. Meestal was hij in gezelschap van zijn vaste wandelmaatjes Alie en Afra. Daarnaast kwam ik hem ook tegen tijdens zaterdagse Kennedymarsen – op zondagen liep hij uit principe niet – en tijdens de Z tot Z tocht (110 km) in Zeewolde. Mijn laatste wandeling met hem was op 30 november 2013 in Friesland tijdens de Scharsterrijn Wandeltocht van de FLAL. Vanaf de laatste rust in Joure liepen we met elkaar op en ploeterden we over enkele modderpaadjes. Twee weken later liet hij verstek gaan bij de tocht van WS78 in Dordrecht, maar op zaterdag 21 december was hij nog van de partij bij de Sagambiaratocht in Putten. Zijn foto’s van deze tocht zijn nog te bewonderen op zijn webalbum.

Wij wandelaars zullen een sympathieke en markante wandelaar moeten missen en ook zijn vele foto’s. Ons verlies valt echter in het niet bij het verlies dat zijn naasten nu moeten dragen. Wij wensen hen daarbij veel sterkte en kracht toe. Vaarwel Jaap.

Advertenties

6 comments

  1. Wij kunnen ons volledig in je woorden vinden. DankjeWel Mari. Heel herkenbaar. Ook voor Alie en Afra zal het wennen worden. Maar. Ik weet het zeker. Ons Jaap blijft in ons midden. Op ons pad. Als een dierbare herinnering.

  2. Wat fijn om dat hier te lezen.Dank daarvoor. Ik ben de zus van Jaap en ik bewonderde regelmatig zijn foto’s. Dit stukje print ik uit voor mijn moeder.
    M.v.gr. Corrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.