Soppen tijdens de 9e Sagambiara-Walk

Op zaterdag 20 december 2014 werd in Putten alweer de 9e Sagambiara-Walk georganiseerd. Deze tocht staat van oudsher in het teken van het goede doel. Opgezet in 2006 door Gerrie van den Brink, ter ere van haar 50-e verjaardag, is de tocht een middel om geld in te zamelen voor de St. Theresiaschool in Serekunda (Gambia) en sinds enige jaren voor de kinderen van El Seibo in de Dominicaanse Republiek. Zelf was ik ook betrokken bij het begin van de tocht. Samen met Rolf Craanen heb ik de eerste twee jaren de route uitgezet en heb ik de tocht meermalen gelopen. De eerste jaren was de Peppelhoeve de startplaats en liepen de routes ten zuiden van de Garderenseweg richting Krachtighuizen en Garderen, sinds enige jaren wordt het bos- en heidegebied richting Drie en Speuld doorkruist. Ook de startplaats is veranderd. Nu is het startbureau gevestigd in het Denksportcentrum in de Jacob Catsstraat in Putten.

???????????????????????????????

Zelf arriveerde ik samen met Brigitte en mijn zoon Lucas wat laat in het startbureau. De meeste wandelaars waren reeds op pad. We babbelden nog even bij met Gerrie en schreven ons in voor 10 kilometer om daarna op pad te gaan. Na een stukje buitenwijk staken we bij de rotonde de Garderenseweg over. De route ging daarna direct het bos in. Onderweg was duidelijk te merken dat het de afgelopen dagen veel heeft geregend en dat er ook veel bomen zijn gerooid. Veel bospaden waren door trekkers vernield en omgetoverd tot brede waterplassen en grote hoeveelheden modder. Behalve dat de SOP tekende voor de organisatie van de tocht, werd het nu ook letterlijk soppen.

Jos Beers en Jack Bertrums maalden er niet om.
Jos Beers en Jack Bertrums maalden er niet om.

Na 5 kilometer arriveerden we bij de wagenrust, die was ingericht door enkele vrijwilligers van WS78. We spraken uitgebreid met Dirk en namen een kop soep. Na de rust ging de route via de Oude Prinsenweg terug naar Putten. Onderweg moesten we meermalen het pad ontwijken omdat het, zoals gezegd, volkomen onbegaanbaar was. Het laatste deel van de route ging over het landgoed Schovenhorst. Daar konden we genieten van de vele bijzondere bomen die zich in het Arboretum bevonden. Na een korte wandeling door de buitenwijk van Putten waren we even na half 1 weer terug. In het startlokaal kwamen we nog enkele bekenden tegen waar we nog uitbreid mee spraken. Om half 2 gingen we weer op huis aan.

Bekijk ook de foto’s op mijn webalbum. Bekijk ook de route.

Sagambiaratocht 2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.