10 jaar Sagambiarawalk in Putten

In 2006 vierde Gerrie van den Brink haar 50e verjaardag. Om deze gebeurtenis luister bij te zetten organiseerde ze dat jaar vanuit haar geboorteplaats Putten een wandeltocht voor een goed doel: de St. Theresiaschool in Serekunda in Gambia. De naam van de wandeltocht is dan ook een samentrekking van Sara en Gambia. In de eerste twee jaren heb ik zelf ook meegeholpen de tocht uit te zetten en vanaf hebben Brigitte, Lucas en ik aan deze wandeltocht deelgenomen. De weersomstandigheden waren zeer wisselend. De eerste twee jaren heel zacht weer, toen enkele jaren met strenge vorst en sneeuw en dit jaar met lenteachtige temperaturen.

IMG_9783a Brigitte en LucasNa enkele jaren starten vanuit de Peppelhoeve is de tocht alweer jaren geleden neergestreken in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat in Putten. Een ruime zaal waar genoeg ruimte is om ook spullen te verkopen voor het goede doel. Dit keer arriveerden we even over 11 uur en konden toen nog van start gaan op de twintig kilometer. De route was in grote lijnen hetzelfde als voorgaande jaren, maar dan omgekeerd.

IMG_9784a SchovenhorstNa het verlaten van de bebouwde kom liepen we eerst door het arboretum op het landgoed Schovenhorst, een prachtige tuin met veel uitheemse bomen. Daarna volgde een wandeling door het Sprielderbosch naar de Oude Prinsenweg, waar WS78 ook dit jaar een rustpost had ingericht. Daar sprak ik met organisator Wim Freriks, die mij vertelde dat we eigenlijk niet meer op de 20 kilometer hadden mogen starten. Om de pijlophalers niet te lang op te houden spraken we af om de 20-lus een stukje in te korten. Na een kop koffie gingen we verder en liepen we naar Speuld en daarna terug naar het kleine buurtschap Drie.

IMG_9797a Rustpost WS78In Drie gingen we rusten in het restaurant Boshuis Drie. We bestelden koffie met appelgebak en voor Lucas een sinas. De appelgebak was zo groot dat we blij waren dat we maar twee stuks hadden besteld, zodat er voor drie personen nog genoeg viel te smikkelen. Na de rust maakten we onze afsnijding om 500 meter verderop de route weer op te pikken. Inmiddels liepen we niet meer alleen en passeerden we ook enkele andere wandelaars. Na een tweede rust bij WS78 gingen we verder en liepen we terug door het Sprielderbosch. Het was warm weer en het was best mogelijk om de tocht te lopen met een korte broek en een T-shirt. Achteraf las ik op internet dat er inderdaad wandelaars waren die dit hadden gedaan! En dat op 19 december!

Terug in het startbureau hebben we nog wat nagekletst met wandelaars en met Gerrie. Tegen half vijf gingen we weer op huis na een geslaagde wandeling.

Meer foto’s bekijken? Kijk dan in mijn webalbum. Bekijk ook de route in detail.

Sagambiarawalk_2015

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.