Trage Tocht Driesprong

Na twee warme kerstdagen was het op zondag 27 december 2015 weer eens tijd om een stuk te gaan wandelen. Samen met Brigitte Seuren en Wim de Natris reden we naar Ede om even buiten Ede, op de weg naar Otterlo een 14 kilometer lange trage tocht van Rob Wolfs te gaan lopen. We parkeerden bij het startpunt Westerrode en staken vervolgens de Apeldoornseweg over om onze tocht te beginnen. De wandeling liep voor een groot deel over brede zandwegen langs bosranden. Langs veel van deze paden liggen betonfietspaden, dus het ligt aan de wandelaar zelf of men al dan niet gebruik wil maken van de zandpadgarantie van 90%.

IMG_9864a TT DriesprongTijdens het eerste deel van de tocht passeerden we enkele boerderijen met veel paarden. Onderweg kwamen we ook een bespannen wagen tegen. Het weer was grijs, het was warm en er viel wat motregen. De horecarust bij het landgoed De Scheleberg lieten we voor wat het was (we waren nog maar net begonnen), maar bij het door het Leger des Heils geëxploiteerde Hotel Belmont gingen we naar binnen om er een kop koffie te nuttigen.

Gesloten overweg
Gesloten overweg

Na de rust liepen we even parallel aan de grote asfaltweg en sloegen vervolgens linksaf om de Molenweg te volgen. Voorbij huisnummer 11 moesten we een kort graspad op bij een handmatig te bedienen overweg de enkelbaans spoorweg tussen Ede en Barneveld (de Valleilijn) te passeren. We kwamen er al snel achter dat de handbediening niet meer werkte en dat Prorail niet meer wil dat wandelaars nog langer gebruik maken van deze onbewaakte overweg. Met wat moeite konden we langs de spoorbomen toch de overweg nemen en aan de andere kant komen. Later heb ik de situatie gerapporteerd aan routemaker Rob Wolfs, die besloot in afwachting van controle ter plaatse de route van het internet te halen.

Doesburger Molen
Doesburger Molen

Na de oversteek liepen we door een boomkwekerij en sloegen we vervolgens linksaf om een veldpad te volgen naar de Doesburger Molen. Werkelijk het mooiste plekje wat we tijdens onze wandeling passeerden! Na de molen passeerden we opnieuw het spoor – nu via een bewaakte spoorwegovergang – en gingen we rechtsaf het bos in. We liepen nu door de bossen aan de noordzijde van Ede. Na het passeren van de Apeldoornseweg nabij het restaurant Amadeus liepen we nog achter het kazernecomplex aan de rand van de heide. Kort voor het einde zijn we even afgeweken van de route omdat het pad hier wel erg modderig was.
De Trage Tocht Driesprong leidde ons door een onbekend deel van de omgeving van Ede met afwisselend bos, akkers en een klein stukje heide. De route is zodra hij weer is gecorrigeerd te downloaden via http://www.wandelzoekpagina.nl.

N.B. Op 17 januari 2016 heeft Rob Wolf de route gecontroleerd en bij de spoorwegovergang aangepast.

Route TT Driesprong

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.