Stertochten in Flevoland gestart

DSC_0762a VlagOp zaterdag 9 juli 2016 om 9 uur verzamelden zich dertig wandelaars in het Provinciehuis in Lelystad om te gaan deelnemen aan de Stertochten, de estafettewandeling naar Nijmegen die tegelijkertijd vanuit de twaalf Nederlandse provinciehoofsteden vertrok. Nadat de wandelaars het speciale Flevolandse t-shirt hadden aangetrokken, werden we om 9.50 toegesproken door de commissaris van de koning Leen Verbeek en Wim Velings, bestuurslid van de Stichting De 4daagse. Ook werd de provincievlag overhandigd aan Ton van der Horst, die als vlaggendrager deze vlag naar Nijmegen zal brengen.

Na een groepsfoto bij het speciale spandoek dat was opgehangen bij de ingang van het Provinciehuis vertrokken wij even na 10 uur voor een wandeling van ruim 23 kilometer.

IMG_1449a StertochtNa een wandeling van ruim 8 kilometer legden we aan in het restaurant Hajé Natuurpark, dat juist een dag eerder officieel was geopend. Na deze rust viel de stoet uiteen en vervolgden we onze wandeling in kleinere groepjes. Onderweg hielden we nog even rust na het Larserbos. De laatste zes kilometer waren nog pittig. Niet iedereen kon het onverharde graspad langs de Larservaart evenveel waarderen, maar als je lange afstands wandelpaden loopt krijg je wel meer onverhard voor de kiezen. Om kwart voor drie arriveerden we bij de bushalte Gooiseweg. Onze witte t-shirts vielen wel op. Verschillende automobilisten toeterden. Even na drie uur nam de helft van de stoet de bus terug naar Lelystad.

IMG_1472a Stertocht 2Het was een mooie wandeldag, waarvan we hebben genoten. Op zondag gaan de Stertochten verder met een wandeling vanaf dezelfde bushalte naar Elspeet.

IMG_1482a Dag 2Update Op zondag 10 juli, de tweede dag, gingen negen wandelaars van start voor de tweede etappe naar Elspeet. Na een rust bij het Hof van Hulshorst werd de etappe vervolgd. De groep miste de aansluiting van het Veluwe Zwerfpad en liep in rechte lijn naar Elspeet. Om even na drie uur ging iedereen weer op weg naar huis.

Op maandag 11 juli liepen Ton van der Horst en Sylvia-Therèse Maurits de derde etappe van Elspeet naar het Vierdaagseterrein in Apeldoorn. Daar troffen zij de Stertochtlopers uit Gelderland aan. Op donderdag 14 juli gaan de Stertochten Flevoland weer verder.

Links

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.