Flevolandse Stertochtlopers bereiken Lent

Op zaterdag 9 juli vond het provinciehuis van Lelystad de start plaats van de Flevolandse Stertochten. Met dertig wandelaars begonnen we op die zonnige dag aan de start van een wandelestafette naar Nijmegen. Een dag later gingen negen wandelaars verder met een wandeling naar Elspeet. Na het weekend vervolgde vlaggendrager Ton van der Horst samen met enkele andere wandelaars de tocht. Maandagmiddag werd het Vierdaagseterrein van Apeldoorn bereikt, waar Ton en Sylvia Maurits zich verbroederden met de Gelderse Stertochtlopers.

IMG_1487a MandelabrugNa twee dagen pauze vervolgde Ton op donderdag 14 juli de tocht van Apeldoorn naar Hoenderloo. Op vrijdag liep hij samen met Rob Croese, Marleen van de Wetering en Agnes Sijtsma de lange wandeling over het park De Hoge Veluwe naar Arnhem. Op zaterdag 16 juli was ik zelf van de partij. Om 9.30 arriveerde ik in de hal van het Station Arnhem. Drie wandelaars, Karin en Johan Vesterink en hun dochter Aafke Siewe-Vesterink waren al present. Ik trof er ook Dick Achterkamp, coördinator van de Stertochten van Overijssel. Even later arriveerde ook Ton, tezamen met twee wandelaars uit Overijssel.

IMG_1491a MeinerswijkVanuit het station Arnhem liepen we de Nelson Mandelabrug over en kwamen daana uit in Meinerswijk, een groen gebied in de uiterwaarden van de Nederrijn. Onze Overijsselse wandelaars liepen wat uit maar bleven in zicht. Ook Dick kregen we in zicht. We passeerden een oude steenfabriek  en liepen over de doorlaatbrug. Volgens de routebeschrijving hadden we blauwe pijlen moeten volgen, maar die waren nergens te bekennen.

IMG_1501a TunnelNa het passeren van de zuiveringsinstallatie liepen we door een tunnel onder de spoorlijn Arnhem-Nijmegen, die we deze dag meermalen zouden passeren. Via station Arnhem-Zuid gingen we daarna op pad naar het park Lingezegen, een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen in aanleg. We passeerden het deelpark De Park en legden aan bij Landerij De Park, een nieuwe horecagelegenheid gebouwd op de plek waar voorheen een grote landbouwschuur stond. Na de rust volgden we tezamen met onze Romein Dick het Romeinse Lint, een breed betonfietspad oostwaarts richting de Linge. We passeerden (nogmaals) de spoorlijn en kruisten de Rijksweg Noord, bekend van de eerste dag van de Vierdaagse.

IMG_1504a TractorNa het oversteken van de snelweg A325 volgden we de snelfietsroute het Rijn-Waalpad. Ook dit traject is bekend van de eerste dag van de Vierdaagse. Ook passeerden we een nieuw bos in aanleg, het Vierdaagsebos. Als je op dinsdagmorgen hier met 40.000 wandelaars loopt, merk je het niet, maar met een groepje van acht wandelaars is het fietspad langs de snelweg behoorlijk saai. Wellicht wordt het in de toekomst beter als het Vierdaagsebos volgroeid is. Na 18 kilometer arriveerden we in het kleine dorp Ressen, dat ingeklemd ligt bij het gelijknamige verkeersknooppunt. Ik was hier nog nooit geweest en was direct onder de indruk van het mooie kerkje van Ressen.

IMG_1513a Kerk RessenNa Ressen vervolgden we het fietspad naar Nijmegen. We liepen achter bioscoopcomples Cinemec langs en in de nieuwbouw van Lent sloegen we rechtsaf om aan de andere kant van de spoorlijn de wandeling te vervolgen. Na de brandweerkazerne hadden we moeite om het nieuwe Van der Valk-hotel te bereiken. Daarom liepen we over het perron van station Lent en arriveerden we uiteindelijk om 14.20 uur bij Van der Valk. Na een consumptie nam ik afscheid van mijn Flevolandse medewandelaars. Bij het afrekenen trof ik binnen Ton Swart, coördinator van de Stertochten Noord-Holland. Samen met zijn vrouw bespraken we nog de gang van zaken rond de Stertochten. Even half vier vertrok ik naar het station.

Op zondagmiddag worden de Stertochten afgesloten met een feestelijke parade vanuit Lent naar het Vierdaagseterrein aan de Wedren. Circa 20 Flevolandse wandelaars zullen hieraan deelnemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.