55e Herfstkleurentocht in Epe

img_2065a-epeZondag 2 oktober 2016 reisde ik samen met Brigitte en Lucas af naar Epe-Wissel om daar deel te nemen aan de Herfstkleurentocht van WIOS Epe. Sinds enkele jaren stuurt deze vereniging een krantje rond met informatie over deze tocht en dat was voor ons een reden om Epe nog eens met een bezoek te vereren. Twee jaar geleden liep ik er alleen en koos toen voor de volle afstand van 30 kilometer; nu – en zeker met het slechte weer in de middag in het vooruitzicht – besloten we te volstaan met 15 kilometer.

Toen we arriveerden op een van de parkeerplaatsen van kampeerboerderij De Berghoeve trof ik Henk Masselink, één voormalige bestuurders van de Oostelijke Wandelsportbond. Uiteraard sprak ik kort met hem over de nieuwe wandelbond KWBN maar daarvan hoorde men niet zoveel. “Dat is in Overijssel wel beter”, hoorde ik nog zeggen toen ik al op weg ging naar het startlokaal.img_2068a-epeBinnen was het al goed gevuld. Wij schreven in voor de 15 kilometer en gingen daarna van start voor de eerste lus. Deze lus komt in grote lijnen overeen met de route die ik twee jaar eerder had gelopen. Veel bos en onderweg de pijlen volgen, zo stond in het fraai verzorgde routeboekje te lezen. De natuur liet zich van de mooiste kant zien. De heide was weliswaar uitgebloeid, maar het blijft mooi. De bospaden waren nat maar toch goed te lopen. Onderweg kwamen we Henk Masselink en zijn vrouw nogmaals tegen en we spraken nog even verder. Het laatste deel van de route was nieuw. In plaats van over de verharde Boerweg terug te lopen , liepen we nu over een nieuw vlonderpad over het Wisselse Veen. Aan het einde van dit pad begon Lucas in een overmoedige bui te rennen en ging vervolgens op zijn snuffer. Terug in het overvolle startlokaal dronken we wat en aten we gezamenlijk een punt appeltaart.

img_2079a-epeVoor de tweede lus (een deel van de derde lus van de 30 kilometer) namen we uitgang aan de voorzijde van de kampeerboerderij. De lus volgt eerst nog een aantal wegen van de 30 kilometer maar vervolgens sloegen we op de woesterbergweg linksaf. De route volgde nu grotendeels onverharde landbouwwegen. Toen we weer teruggingen naar het startbureau zagen we dat de lucht aan het betrekken was. Net voordat we binnen waren begon het te regenen. We waren dus net op tijd.

img_2119a-epeNet als twee jaar geleden is de Herstkleurentocht een goed uitgezette wandeltocht door een mooi wandelgebied. Geen wonder dat dit de drukt bezochte wandeltocht in de regio is. Na ons te hebben afgemeld gingen we snel weer naar huis om bij te komen van een goed bestede dag.

Foto’s en verslagen:

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.