Polderlopers op de dijk

img_2794a-polderlopersTijdens de wintereditie 2016 van de Polderlopers stond de dijk Enkhuizen-Lelystad op het programma. Zoals gebruikelijk werd er ’s-ochtends verzameld bij het Observatorium Robert Morris. Daar werden de auto’s achtergelaten en samen gingen we op dinsdag 20 december met een taxibusje op weg naar Enkhuizen. Onderweg werden nog enkele lopers opgepikt waarna we rond het middaguur arriveerden bij de woning van Wandelvrouw Bregje Schipper. Bregje trakteerde ons op een kop koffie en een stuk krentenbrood in de ruime woonkeuken in hartje Enkhuizen. Rond 1 uur begonnen we met zijn tienen aan onze monstertocht. De temperatuur lag net beneden het vriespunt en het was mistig.

img_2785a-wandelvrouwDe eerste etappe leidde ons naar de snackbar aan het begin van de lange dijk terug naar Lelystad. Deze zaak was inmiddels van eigenaar veranderd en de door Maarten Metz fel begeerde JoKa Burger was niet meer te krijgen. Na wat broodjes, frites, kroketten en twee flesjes bier voor de veteranen begonnen we aan onze tocht over de dijk. Jos Witsenburg meldde ons dat hij een speciale regeling had getroffen met de eigenaar van het halverwege de dijk gelegen wegrestaurant Checkpoint Charlie. Er was niets warms te krijgen, maar wel bier. Wij geloofden zijn verhaal over de progrock-connectie ook al bleek dit verhaal bij nader inzien uit de duim gezogen te zijn. Bij het restaurant stond de echtgenote van Jos klaar met een kratje bier. De kou weerhield mij ervan om meer te drinken dan één flesje Warsteiner.

img_2789a-vellingaimg_2813a-kampvuurNa de dijkrust viel de duisternis in en dat was niet bepaald een genoegen. We hadden last van de lichten van de tegemoetkomende automobilisten. Enkel de stippellijn op het fietspad hield ons op koers. Rond half acht werd Brasserie De Houtrib in Lelystad bereikt. Daar deden we ons tegoed aan een overheerlijke saté of schnitzel en natuurlijk bier. Na de rust ondernamen nog zes wandelaars een tocht van 10 kilometer richting het Observatorium. De route was gelijk aan die van de zomereditie die ik een half jaar geleden had meegemaakt.

Bij het Observatorium gingen delen van de oude dressoirkast van de famillie Vellinga uit Akkrum het vuur in. Na een lange nachtrust stonden we even voor 8.47 uur op om onder het genot van een kop koffie te genieten van de opkomende zon. Snel na de koffie ruimden we onze tenten op en ging iedereen huiswaarts.

Links:

Advertenties

3 comments

    • Dag Henk-Jan, ga de dijk eens lopen in het donker en dan snap je wat ik bedoel. Er zijn meerdere stukken dijk waar je gehinderd wordt door tegenlicht. En wat bier betreft hield ik het heel beschaafd bij eentje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.