Gegarandeerd Onregelmatig verkoopt 100.000ste wandelgids

Afgelopen week verkocht uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig haar 100.000ste wandelgids. Dit gebeurde in Den Haag bij reisboekwinkel Stanley & Livingstone. Directeur Bart van der Mark was speciaal naar de hofstad afgereisd om de koper van deze gids te feliciteren. Behalve welgemeende felicitaties ontving een totaal verbouwereerde Marijke Kooijman ook een cadeau: een stapel met álle 36 wandelgidsen van deze kleine uitgeverij.

Tegen de stroom in
Harry en Nasja Berg, al bijna 25 jaar eigenaars van deze sympathieke reisboekwinkel verkopen dagelijks wel een gidsje. “Het is bijzonder dat uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig nu al deze mijlpaal kan vieren. De kleine uitgeverij, gevormd door enthousiaste wandelaars en ontwerpers begon een aantal jaren geleden geheel tegen de stroom in met het uitgeven van wandelgidsen. Mooi vormgegeven wandelgidsen met originele thema’s en goede wandelingen.”

36 Wandelgidsen
De verrassende eerste titel was ‘De Mooiste Bergwandelingen van Nederland.’ Inmiddels bestaat de serie uit 36 wandelgidsen, waaronder originele titels als ‘Te gek om los te lopen’, ‘Wildlifewandelingen’, ‘De mooiste Vinexwandelingen’, ‘Kroeglopers’ en vele regiogidsen zoals ‘De Groenste wandelingen in de Randstad’. De gidsen ‘De mooiste boswandelingen van Nederland’ en ‘Kroeglopers’ werden zelfs bekroond met de ‘Wandeltrofee’ en voor haar complete oeuvre ontving de uitgeverij de prestigieuze ‘Gouden Wandelschoen’ op de Wandel- en Fietsbeurs.

Verfrissende aanpak
En nu is dus het 100.000ste exemplaar verkocht. “Hun succes is vooral te danken aan de verfrissende aanpak en de originaliteit. Ook de combinatie van goed beschreven wandelingen van rond de 15 km met veel boeiende achtergrondinformatie over cultuurhistorische onderwerpen en architectuur maken de gidsen aantrekkelijk. Waar vroeger wandelgidsen toch een wat suf en saai imago hadden, heeft Gegarandeerd Onregelmatig een geheel andere aanpak gekozen met een frisse vormgeving. En dat spreekt aan”, aldus Harry en Nasja.

Dagje vrij
Voorlopig gaat Gegarandeerd Onregelmatig nog wel even door. “We hebben nog volop ideeën. Er wordt steeds meer gewandeld in Nederland. En onze gidsen lenen zich goed voor mensen die eens een keer wat anders willen dan de gebaande paden, georganiseerde evenementen of bewegwijzerde lange afstandspaden’ aldus Van der Mark. Of zoals winnaar Marijke Kooijman het zelf zei: “het leuke van deze gidsen is dat je goed ziet hoe mooi en gevarieerd Nederland is. Prima te behappen voor iedereen die een dagje vrij heeft.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.