Wandelnieuws 6 – april 2018

In deze editie:

Wandelen in het hart van Brabant
Wandelgids Oost-Brabant
Dick Achterkamp geridderd
Nieuwe wandelroutes in Lelystad en Akkrum
Alsnog 1744 startbewijzen voor Vierdaagse

Wandelen in het hart van Brabant
Na streekgidsen over Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Limburg is nu eindelijk de provincie Noord-Brabant aan de beurt voor een mooie wandelgids van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Op woensdag 2 mei verschijnt de wandelgids Wandelen in het hart van Brabant van Charles Aerssens. Geen ven blijft ongemoeid in het land waar zijn wieg heeft gestaan. We doorkruisen bossen, velden en purperen hei. En schuiven regelmatig aan zijn stamtafel aan. Ook de inwendige mens wordt door Aerssens niet vergeten. In veel van de horecagelegenheden zal het grootste probleem van de wandelaar het kiezen van het juiste biertje zijn. De serveerster zal hem desgevraagd met een onvervalste zachte G uit de brand helpen. Geniet van het Brabantse Land!

De wandelgids is voor € 14,95 te koop bij de betere boekhandel in Nederland en België en op de website  van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelgids Oost-Brabant
Ook de maker van de Groene Wissels, Bart van der Schagt, zit niet stil. In betrekkelijk korte tijd verscheen onlangs zijn vierde Provinciewandelgids Noord-Brabant Oost. De gids bevat 21 wandelroutes ten oosten van de (spoor)lijn ‘s Hertogenbosch – Eindhoven. De routes zijn zeer divers: een groene stadswandeling door Eindhoven en talrijke wandeltochten door het zeer gevarieerde landschap van het oostelijk deel van Noord-Brabant. De wandelingen gaan door stille bossen, over uitgestrekte heidevelden, door het kleinschalige Brabantse boerenland en over leuke paadjes langs beken. De routes zijn vaak een combinatie van deze landschapselementen, waarbij riviertje de Dommel vaak een hoofdrol speelt.

Voor € 17,95 is de wandelgids verkrijgbaar in de boekhandel, bol.com en de webshop van Anoda.

Dick Achterkamp geridderd
Iedere Vierdaagseloper heeft hem wel eens bij de verzorgingspost van de KWBN zien staan: gladiator Dick Achterkamp. Dick bekleedde sinds 1977 diverse bestuursfuncties in wandelend Nederland: voorzitter van De Vrije Wandelaars en de Hengelose Wandel Unie, bestuurslid bij de Nieuwe Unie voor Wandelsport en Wandelsport Organisatie Nederland en vanaf 2005 voorzitter van de regio Overijssel van de KNBLO-NL. Na de totstandkoming van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) in 2015 was hij nog twee jaar voorzitter van de regio Overijssel-Flevoland. Met de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau wordt hij geëerd voor zijn vele bestuurswerk in de wandelsport. Niet getreurd: in juli zal hij gewoon weer aan de kant staan als gladiator.

Nieuwe wandelroutes in Lelystad en Akkrum
Zaterdag 21 april werd een nieuwe wandelroute geopend: de Waterwandelweg, een 3,6 kilometer lange wandel- en fietsroute langs de kust van Lelystad. De route loopt vanaf de Houtribsluizen bij de brug naar Enkhuizen, langs de kust bij Batavialand, naar de Noordersluis bij Gemaal Wortman. Langs de route staan informatieborden met cultuurhistorische wetenswaardigheden.
Ook Friese Akkrum heeft een eigen kunstwandelroute gekregen. De route heeft een lengte van 4 kilometer. De wandelaar komt langs 31 doeken die geplaatst zijn in een groot frame. Op de doeken is werk te zien van plaatselijke fotografen en kunstschilders. Het thema is Akkrum-Nes en omgeving. De route wordt aangegeven door voetstappen op het trottoir. De start is bij het station of bij de haven. Daar liggen boekjes met een beschrijving van de doeken en de kunstenaars klaar.

Alsnog 1744 startbewijzen voor Vierdaagse
Op 30 maart j.l. bleek dat zich 51.130 mensen zich hebben ingeschreven voor de 102e Vierdaagse van Nijmegen. Gezien de inschrijflimiet van 47.000 werden 4.130 inschrijvers uitgeloot. Toen twee weken later bleek dat een significant aantal ingelote wandelaars niet hadden betaald of hadden geannuleerd werd besloten tot een herinschrijving. Er werden 1744 startbewijzen beschikbaar gesteld aan de mensen die eerder waren uitgeloot. Onder het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt” werden op maandag 23 april deze startbewijzen toegewezen. Ook de 160 militairen die eerder waren uitgeloot mogen alsnog deelnemen aan de Vierdaagse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.