Wandelnieuws 7 – mei 2018

In deze editie:

Tweedaagse op de Utrechtse Heuvelrug
Wandelen naar de campus
Wandelgids Noord- en Midden-Limburg
Almeerdaagse opgeheven
Op pad met Jolanda

Tweedaagse op de Utrechtse Heuvelrug
De nieuwe Stichting Green Race organiseert in het weekend van 1 en 2 september een nieuw wandelevenement. De Green Race Heuvelrug Tweedaagse voert door een afwisselend landschap met bossen en heide. De start van het wandelevenement, met routes van 20 en 40 kilometer start vanaf camping Bonte Vlucht tussen Leersum en Doorn. Voor beide dagen worden er andere routes uitgezet. Een deel van de inkomsten van de tocht zal worden bestemd voor het uitbreiden van de flora en fauna in het natuurgebied.

Wandelen naar de campus
Wat doen die studenten nu eigenlijk? Wat eten ze? Waar fietsen ze allemaal tegelijk naar toe? En wat is chillen en waar doen ze dat en met wie? Paul Kurstjens, liep ongegeneerd over dertien universiteitsterreinen. Hij ontdekte hoe toegankelijk de terreinen, bibliotheken, werkplaatsen en tuinen op de campus waren. Zonder de druk van het halen van voldoendes schoof hij in de mensa’s aan bij studenten en doorkruiste werkplaatsen met knutselende uitvinders. Al deze publiekelijk toegankelijke plekken reeg hij aanéén tot een wandelgids met 13 ontdekkingstochten op universitair niveau!

De gids Wandelen naar de campus is voor € 14,95 te bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Als u twee gidsen bestelt, krijgt u de gids Alle 13 goed! Gegarandeerd de mooiste wandelingen van Nederland gratis meegestuurd.

Wandelgids Noord- en Midden-Limburg
Ook Bart van der Schagt, maker van de Groene Wissels, gaat onverdroten door met het publiceren van wandelgidsen. Onlangs verscheen zijn vijfde gids over Noord- en Midden-Limburg. Het boekje bevat 21 wandelroutes: groene stadswandelingen en talrijke wandeltochten door het zeer gevarieerde Limburgse landschap ten noorden van Sittard. De wandelingen gaan over uitgestrekte heidevelden, door stille bossen, de uiterwaarden langs de Maas, de veengebieden in de Peel en in het midden van Limburg langs de daar talrijke beken.

De Provinciewandelgids Limburg noord en midden is voor € 17,95 te bestellen via de website van Wandelbart.

Almeerdaagse opgeheven
Na negen edities kwam er in april j.l. een einde aan het meerdaags wandelevenement in Almere. De Almeerdaagse moest in de ogen van initiatiefnemer Hans Prins uitgroeien tot hèt alternatief voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit is niet gelukt. Toen Prins twee maanden geleden ziek werd, had hij geen andere keus dan afgelasten van zijn evenement. Er was volgens hem niemand in staat om de organisatie over te nemen. Nu heeft Prins besloten ook de Stichting Almeerdaagse op te heffen en de resterende evenementen in 2018 van de wandelagenda te halen. Wat er van de Almeerdaagse overblijft is het wandelkooppunt Almere, dat de organisatie de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Met een wandelknooppuntenkaart kan men naar eigen inzicht een wandelroute samenstellen. Ook heeft Almeerdaagse op basis van de knooppunten nieuwe routes voor het Almerepad samengesteld.

Voor meer informatie kijk op de website van het Almerepad.

Op pad met Jolanda
De afgelopen jaren verzorgde Jolanda Denekamp een wandelrubriek in de Barneveldse Krant. Op verzoek van de lezers van de krant stelde Jolanda een gids samen met vijftien wandelroutes over de Veluwe en door de Gelderse Vallei. Ontdek wat de Romeinse soldaten, gelegerd op de Veluwe, aten tweeduizend jaar geleden. Wat vogelaars zien in de Arkemheense polder en waarom bergwandelaars trainen op het Wekeromse Zand. De beschrijvingen van de routes, die in lengte variëren van 2 tot 16 kilometer, worden begeleid door wandelkaartjes en foto’s.

Op pad met Jolanda is voor € 17,50 (excl. € 3,25 verzendkosten) te bestellen via jolanda@denekamptaalenteken.nl. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.