Routemakers (3): Janny Koers

janny-kooers.jpgOok Janny Koers uit Assen is minder bekend als routemaker. Toch heeft zij sinds de start van haar website Wandelvanuit in 2014 zich verdienstelijk gemaakt met het ontwerpen van originele wandelroutes. De meeste zijn weliswaar te vinden zijn in het noorden van het land, maar inmiddels verkent ze ook elders wandelroutes.

Echten (Dr.)

Plakboek
Janny omschrijft zichzelf als 55 plus en fervent wandelaar. Naast haar werk als teamleider financiële administratie is zij moeder van drie volwassen dochters en oma van twee kleindochters. Dit weerhoudt haar er niet van om in de weekenden er op uit te trekken om te gaan wandelen. “Elke wandeldag is voor mij vakantie.” Na bijna tien jaar groepswandelen via de Wandelpool en de Wandelsite startte zij haar eigen website. Wandelvanuit is voor haar een plakboek met foto’s, verhalen en beschrijvingen van door haar gemaakte wandelingen. Ze vindt wandelen met een groep heerlijk maar ze gaat ook graag alleen op pad. Het liefst maakt ze tochten van tussen de 10 en 20 kilometer. En als ze alleen op pad is maakt ze foto’s met haar digitale spiegelreflexcamera.

Nabij Grolloo (Dr.)

Langs bosranden
Thuis kan ze zich goed vermaken met het bedenken van nieuwe routes, waarna tijdens het wandelen het anders loopt dan ze vooraf had verzonnen. Haar voorkeur gaat uit naar afwisseling van bos en een open landschap. “Alleen een boswandeling vind ik saai. Daarom loop ik ook vaak langs de rand van het bos.” Ze heeft een voorkeur voor onverhard, maar dat is niet altijd mogelijk. “Voor mooie routes vind ik af en toe een stuk verhard niet onoverkomelijk.”

Nabij Exloo (Dr.)

Groei
In ruim vier jaar tijd is Wandelvanuit als website flink gegroeid qua bezoekersaantal en qua inhoud. Inmiddels heeft Janny ook routes verkend in andere delen van Nederland, zoals de Achterhoek, Texel en Zuid-Limburg. Haar site bevat momenteel 68 routes met routebeschrijvingen en gpx-bestanden. De meeste routes zijn ook te vinden op wandelzoekpagina.nl.

Benieuwd naar andere routemakers? Lees ook over:

 1. Bart van der Schagt
 2. Adrie Raaijmakers
 3. Janny Koers
 4. Rob Wolfs
 5. De Paadjesmakers
 6. Marycke Naber
 7. Truus Wijnen
 8. Gerard Goudriaan
 9. Alex Buis
 10. Rutger Burgers
 11. Charles Aerssens

11 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.