Zeeuwse Zwerftochten

In 2018 verscheen de wandelgids Walcherse wandelingen, een verzameling van 15 routes over het Zeeuwse eiland aan de monding van de Westerschelde. Voor de samenstelling van de gids tekenden Aagje Feldbrugge en Els van den Kerkhof van de Stichting Voetpaden Walcheren en Hans Corbijn van Wandelen op Walcheren. Els van den Kerkhof, die de routes en de teksten verzorgde, omschreef hierin als haar missie om “mensen Walcheren al wandelend te laten (her)ontdekken, om de onbekende paden te laten betreden, zoveel mogelijk van de weg af waar je slechts lopend kunt komen.” Deze gids bevat zowel rondwandelingen als lijnwandelingen, waaronder het Rondje Walcheren, een 80 kilometer route die de omtrekken van het voormalige eiland volgt. “Van Arnemuiden tot Zoutelande langs de Zeeuwse Rivièra” luidde het motto van de gids.

Veel te genieten
Nu, twee jaar later heeft deze succesvolle gids met Zeeuwse Zwerftochten een opvolger. Ook nu tekent het bovengenoemde trio voor de verzorging van de gids. Het werken aan de gids leerde de geboren en getogen Walcherse Van den Kerkhof met andere ogen kijken naar de andere delen van Zeeland, om deze karakteristieken te verwerken in aantrekkelijke routes. “Er is veel te genieten in Zeeland!” De gids bevat 17 routes die goed verspreid zijn over de provincie. Wat wel opvalt is dat drie lijnroutes op Walcheren nauw aansluiten bij de vorige gids.  Het lijkt erop of deze routes bij de selectie van Walcherse Wandelingen waren blijven liggen en nu een nieuwe bestemming  hebben gekregen. De routes in Zeeuws-Vlaanderen en op de overige Zeeuwse eilanden zijn – op één na – rondwandelingen. Het is dat het reizen naar de Zeeuwse eilanden vaak lastig is, maar de gids nodigt zeer zeker uit om Zeeland eens te gaan verkennen op een mooie lente- of zomerdag.

Zeeuwse Zwerftochten. 17 verassende wandelingen van Schouwen-Duiveland tot Zeeuws-Vlaanderen. 144 blz. ISBN 9789078641810. Prijs: € 16,95.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.