Coronavrij wandelen

Foto: Alexandra_Koch via Pixabay

De recente regeringsmaatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen hebben ook hun weerslag op de georganiseerde wandelsport. Inmiddels zijn op dringend advies van de KWBN vrijwel alle wandeltochten afgelast.  Voorlopig gelden de maatregelen tot en met het einde van maart. Niet valt uit te sluiten dat de periode waarin deze maatregelen gelden daarna zal worden verlengd of dat er echte draconische maatregelen zullen worden genomen. Iedereen wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken en sociale contacten te vermijden. Maar een dergelijke lockdown hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet kunt wandelen. Hier een aantal adviezen wat je wel en niet moet doen.

  • Vermijd locaties waar je met andere mensen – vreemden en vooral personen uit andere regio’s – in contact kunt komen.
  • Zoek daarom bij voorkeur een plek op waar je vrij in de open lucht kunt wandelen zoals bossen, open landbouwgebieden en andere natuurgebieden.
  • Kies voor een route in je nabije omgeving of ga met de auto of fiets naar de plek waar je je wandeling kunt starten. Reizen met openbaar vervoer brengt contacten met vreemden met zich mee. Dit kun je beter vermijden.
  • Op internet zijn diverse wandelsites te vinden met routes die je in je eentje of in kleine groepjes kunt maken. Kijk maar eens op wandelzoekpagina.nl.
  • Als je op pad gaat neem dan vooral wat te eten en te drinken mee. Horecazaken zijn inmiddels ook gesloten.
  • Hou jezelf goed in de gaten. Blijf thuis bij hoesten, keelpijn of koorts. Voorkom dat je anderen gaat besmetten. Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen, zoals ouderen en zieken.

Kortom, met enige creativiteit is het nog wel mogelijk om  te blijven wandelen. Net als fietsen is het een activiteit die je goed individueel kunt bedrijven en waarbij je sociaal contact goed  kunt vermijden. Veel plezier onderweg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.