Nieuwe gids van De Paadjesmakers

Vorig jaar besteedde ik in de reeks Routemakers ook aandacht aan De Paadjesmakers, het initiatief van Maarten Sterneberg en Marie-José van der Linden om wandelroutes in en rond ’s-Hertogenbosch uit te brengen als mooi verzorgde brochures. Ik eindigde mijn blog met het voornemen om meerdere routes samen te brengen in een wandelgids ten einde daarmee ook mensen uit andere delen van Nederland bekend te maken met het wandelen in en om de Brabantse hoofdstad. Nu is het zover, in de zojuist verschenen gids Wandelen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch brengen zij 10 wandelroutes samen door de stad en het agrarische buitengebied.

Rustige en bijzondere plekken
Volgens Sterneberg en Van der Linden bevat de gids een gevarieerd aanbod van wandelroutes. Ze “leiden je door natuurgebieden en door kleinschalige agrarische gebieden. Zij leiden niet alleen langs de mooie randen van de stad maar ook langs zijn rafelranden. Ze gaan door moderne en nieuw ontwikkelde wijken, maar ook door typisch Bossche wijken. Over het algemeen zoeken de routes de rustige en bijzondere plekken in de omgeving op, de groene longen van de stad. Het voorheen moerassige gebied rond de stad en de verder weg gelegen beekdalen van Aa en Dommel vormen een mooie achtergrond voor wandelroutes.”

Slotpils
De gids informeert over de historie van het landschap en zijn bebouwing. De meeste routes eindigen in of bij de Bossche binnenstad, waar het na de wandeling – in normale omstandigheden – goed toeven is en de slotpils gedronken kan worden, die overigens ook een muntthee of koffie kan zijn, eventueel met Bossche bol.

Sportief
Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig nam het feit dat ze nu geen gids hoefden uit te brengen in de reeks “Wandelen buiten de binnenstad van..” sportief op.  “Het lijkt wel wat op een gidsje van ons en we hadden hem ook graag zelf gemaakt. Maar de merites voor dit mooie frisse wandelgidsje komen helemaal toe aan De Paadjesmakers.” De uitgeverij besloot de gids daarom ook op te nemen in de eigen webshop en boden daarmee de Bosschenaren een extra verkoopkanaal.

De Paadjesmakers, Wandelen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch. 128 blz. 9789082556049. Prijs: € 12,95.

Foto’s: Mari Smits en Olaf Smit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.