18 Dasselaar

Bos, strand en landschapskunst

15,2 km

We gaan een mooie wandeling maken door het oostelijk deel van het Horsterwold, dat is gelegen ten zuiden van Zeewolde. We doorkruisen de bossen  aan weerszijden van de Dasselaarweg en de in het bos gelegen gelijknamige camping De Dasselaar. Soms lopen we over een brede half verharde weg, op andere momenten volgen we smalle bospaadjes. Ook passeren we enkele waterplassen gevuld met kwelwater. Vervolgens steken we de Nulderdijk over en wandelen we langs het Woldstrand.

Ter hoogte van een bungalowpark keren we terug naar het bos en lopen we na het passeren van een fietstunnel Zeewolde binnen. Daar volgen we de vaart in het Weteringpark. Langs dit park zien we bijzondere gebouwen liggen, zoals midden in het water het paviljoen De Verbeelding. Ook zien we aan beide zijden van het water de twee helften van een muur, het Land Artproject Sea Level  uit 1996 van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra. Nabij het sportpark zien we op de rotonde nog een kunstwerk staan, de obelisk van Huub en Adelheid Kortekaas.

Kaart 18 Dasselaar nieuw met logoStart- en eindpunt:
Parkeerplaats P2 bij Sporthal de Horst, Horsterweg 204, 3896 LL Zeewolde.

Openbaar vervoer:
Buslijn 159 vanuit Harderwijk of Almere, halte Kluunpad of Buslijnen 144 vanuit Harderwijk  of Nijkerk en 160 vanuit Almere, halte Gildenveld (loop naar de rotonde en start bij [A] onder punt 5).

Horeca:
Kantine VV Zeewolde, Horsterweg 202, 8389 LL Zeewolde (op zaterdag) en Brasserie ’t Wolderwijd, op bungalowpark RCN, Dasselaarweg 1, 3896 LT Zeewolde

Onverhard: 85%

Download de routebeschrijving met kaart.

Download de gps-track.